Den som venter på noe godt….

av Magne O. Rønningen

Artikkel publisert i Tottenhamsupporteren høsten 2016.

Mandag 18. juli kunne Georges-Kévin N’Koudous egen frisør avsløre på twitter at spilleren hadde inngått en avtale med Tottenham om en overgang fra Marseille. Først 31. august kunne Tottenham presentere 21-åringen poserende med Spurs-trøya. Sommerens lengste overgangssaga hadde endelig fått en slutt.

Det var altså på overgangsvinduets siste dag, kun små timer før vinduet stengte, at klubben endelig offentliggjorde sommerens minst overraskende spillerkjøp. En overgang verdt cirka 10 millioner pund, og med en kontrakt som strekker seg over fem år.

De færreste av oss kan nok med hånden på hjertet si vi visste stort om spilleren vi ble lenket til midt i sommerferien. I den grad Tottenham og Marseille ble nevnt i samme åndedrag gjaldt det ryktene om en overgang for Michy Batshuayi. Et rykte som fikk en effektiv stopper i det spilleren signerte for Chelsea. Overraskelsen var derfor stor da N’Koudous navn ble lansert som et av sommerens kjøp på White Hart Lane.

For hvem er egentlig Georges-Kévin N’Koudou? Unggutten har i lang tid blitt regnet som en av Frankrikes mest spennende spillere. Som så mange andre franske toppspillere er han utdannet ved det berømte Clairefontaine-akademiet rett utenfor Paris. Akademiet blir gjerne regnet som en av de beste fotballskolene i verden, og kan skryte av spillere som Thierry Henry, Nicolas Anelka og Blaise Matuidi, men også tidligere Spurs-kjenninger som Louis Saha, Sébastien Bassong og William Gallas. Etter et nokså mislykket opphold i Paris St. Germain gikk ferden videre til Nantes i 2013. Her fikk endelig N’Koudou spilt på seg en solid dose selvtillit, og etter et par sesonger i byen like ved Atlanterhavskysten ble Stade Vélodrome og Marseille neste stopp. Etter Dimitri Payet forsvant til West Ham ble N’Koudou jevnlig å finne i klubbens førsteellever.

Som spiller er N’Koudous fremste styrke farten, men også teknisk har 21-åringen tatt steg de siste sesongene. Fra sin venstreflanke har den høyrebente spilleren vært mang en backs verste mareritt i den franske ligaen. I kamper hvor Marseille slet med både spill og resultater var det gjerne N’Koudous som utmerket seg i positiv forstand.

Det er kanskje derfor Tottenham også har lagt merke til ham. N’Koudou er blitt kjent som en hardtarbeidende spiller som elsker å utfordre motstanderne fra sin vingposisjon. Selv om høyrebenet er det foretrukne, er han komfortabel med å bruke begge bein. For motstanderne betyr det derfor at de aldri kan være helt sikre på hvorvidt han vil trekke ned mot linjen eller skjære innover på banen. N’Koudou passer godt inn i Pochettino`s filosofi med unge, sultne spiller, som takler en spillestil med høyt tempo og press på motstanderne.

Det tok sin tid før N’Koudou kunne ikle seg Spurs-trøyen. Selv om han gjennomførte den medisinske testen i juli ville ikke Marseille slippe han før en erstatter var på plass. Forhandlingene brøt også på et tidspunkt sammen da partene ikke ble enige om overgangssum. Til slutt kom man frem til en løsning, og som en del av avtalen fikk Marseille Clinton N’Jie på lån ut sesongen.

Mange Spurs-fans har uttrykt en bekymring om hvorvidt N’Koudou bare vil være en ny N’Jie. Begge er raske, men kjennere av fransk fotball anser N’Koudou til å være en bedre teknisk spiller.

……

Status per 28.mars: Etter noen positive innhopp fra benken tidlig i høstsesongen, har det etterhvert blitt mindre og mindre spilletid på N’Koudou. Det har i det siste også versert rykter om at unggutten aldri var av de spillerne Pochettino ønsket seg. Det tar riktignok tid å venne seg til Pochettinos spillestil, men det spørs allikevel om vi får se N’Koudou i Spurs-trøya til neste sesong.

@magneor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: