Tabelltips, prediksjoner og skråblikk på Eliteserien 2017

Av Even Myrtrøen

Vi bryr oss selvsagt om norsk fotball. Rett før seriestart 2017 predikeres følgende for den kommende sesongen i Eliteserien:

April

Kristiansund åpner med å slå storebror Molde. Spillertroppen klappes senere på kvelden inn på utestedet Zinatra for en skikkelig utladning. Det koker i nordens Venezia. Solskjær sier det ikke er meningen at Molde skal være i form så tidlig i sesongen. Stabæk rakk aldri å hente de forsterkningene de trengte på overgangsvinduets siste dag, og får en tøff start med lite poeng. Inge Andre Olsen avfeier at han i det hele tatt prøvde å hente forsterkninger, og at de vil prioritere egne juniorer. Helland må ut med lyskestrekk etter 18 minutter i åpningskampen mot Odd

Mai

Det drar seg til med tett kampprogram, og Brann leder serien etter tidenes 16 mai fest på stadion. Nyervervelsen og kaptein Vito Wormgoor er den eneste som ikke klarer å henge med på alle versene av nystemten. Brannfansen synger at gullet skal hem. Rbk klatrer til tross for at Nicklas Bendtner enda ikke har skåret. Trener Kåre Ingebrigtsen mener at målene kommer og at Bendtner må spilles i form. Sogndal taper cupkampen mot Lysekloster, og Stabæk går på et flaut cuptap mot Holmen. Eirik Bakke og Inge Andre Olsen er samstemte i at cupen egentlig ikke betyr så mye.  Haugesund slår Sogndal i stiv kuling på Haugesund stadion, og Tromsø og Stømsgodset spiller uavgjort i kraftig snøvær på Alfheim. Værdebatten tar av i en twitterkrangel med John Arne Riise og Davy Wathne. NFF gjenninfører handshake for peace konseptet etter press fra Nobels fredssenter.  

Juni

Hipsterfavorittene fra Sarpsborg 08 har åpnet sterkt og ligger på delt første med Odd, men får ordentlig juling borte mot Ålesund. Bjørn Helge Riise skårer fire og blir kampens store spiller, og storebror John Arne melder på twitter at lillebroren må tas ut til landslaget. Vålerenga har fått en helt middels start på sesongen på tross av at Moa skårer jevnt, og Ronny Deila mener det tar tid før nytt system setter seg ordentlig.  Helland må ut med vridd ankel borte mot Haugesund. Bendtner åpner målkontoen i en cupseier mot Verdal, Ingebrigtsen mener fansen kan glede seg til fortsettelsen. Etter litt lefling med spillestilen som har medført et par sure tap melder Lars Arne Nilsen at Brann må tilbake til den defensive tryggheten de kan best.

Juli

Stabæk ser seg nødt til å sparke hovedtrener Tony Ordinas i håp om bedre resultatene. Inn kommer en ukjent amerikaner med erfaring fra collegefotball. Odd går på et surt tap i europaligakvalikk mot latviske Rigas FS, og Dag Eilev Fagermo slakter NFF for å ikke tilrettelegge godt nok for at norske lag skal hevde seg i Europa. Lillestrøm henter tre lovende nigerianere fra Abuja football college. Sandefjord sliter, men trener Bohinen insisterer på sin kjære 3-5-2 med possesionfokusert spill, og mener de vil tjene i lengden på å være tro mot egen filosofi. Ronny Deila mener at det tar tid for vålerengaspillerne å venne seg til å spille på nytt stadion etter så mange år på Ullevål. 

August

I en avgjørende champions league kvalifiseringkamp setter Helland et straffespark utenfor, og pådrar seg samtidig strekk. Det blir europaliga på troillungan. Tromsø sliter økonomisk, men styret holder en powerpoint presentasjon som tydelig viser at det er liv laga for fortsatt ballspill i nord, og at de ikke trenger å selge spillere til noen. I divisjonen under må konsvingerspillerne i følge lokalavisa glåmdalen gå med på lønnskutt for å berge klubbdriften. Fylkesnabo HamKam begjæres konkurs. Enga slår Lillestrøm på Åråsen i en batalje som får det til å koke utenfor stadion etter kampen. Dommer Svein Erik Edvardsen må eskorteres bort av politi etter flere hårreisende dommeravgjørelser, og må tåle mye tyn på sosiale medier. Lillestrøm får revansje når de uka etter slår Enga i kvartfinalen i cupen på Valle. Sandefjord tar årets første seier borte mot et reservepreget Odd. Dag Eilev Fagermo skylder på NFF for det tøffe kampprogrammet. Molde plukker poeng og Ole Gunnar Solskjær linkes til Leeds. Solskjær sier at fokuset er å spille inn medalje med Molde, men at Leeds er en gammel storklubb med rik historie og fin eier.

September

Ålesund vinner bunnoppgjøret mot Stabæk med et kontroversielt straffemål satt inn av Bjørn Helge Riise. John Arne Riise mener kommunen må se seg selv i speilet og få opp en statue av lillebroren. Inge Andre Olsen mener NFF ikke ønsker å ha Stabæk i eliteserien. Tromsø får en gave fra Trond Mohn, og redder med det klubbdriften. Den gode nyheten gir energi til gutan og de banker Sarpsborg 08 på Alfheim, og klatrer med det samme over nedrykksstreken. Lars Bohinen konstaterer at det ikke lengre er noen sjanse for at Sandefjord klarer å unngå nedrykk. NFF avvikler handshake for peace fordi ingen egentlig ser poenget med det.

Oktober

Rosenborg sikrer sitt 25 seriegull på Brann stadion. I sosiale medier blir Ole Gunnar Solskjær observert i Leeds, Manchester, Molde og Kristiansund samtidig. I ligaen under sikrer Start opprykket, og en tydelig beruset Jesper Mathisen må erstattes av Ivar Hoff i pausen i rundens fotballextra. I en ellevill kamp som ikke betyr stort, vinner Viking 6-5 over Strømsgodset. Mens hordene synger Tore Tang skjeller femmålsskårer Marcus Pedersen ut dommerteamet i beste sendetid og havner senere i basketak med Iven Austbø. Pipa får en annen lyd når han uka etter blir tatt ut på landslagssamling. John Arne Riise og Davy Wathne krangler videre på twitter. 

November

Odd og Molde spiller inn medalje, mens Kristiansund må følge Sandefjord ned. Motsatt vei blir det Bodø-Glimt som følger Start opp. Stabæk berger retten til å spille eliteseriefotball i 2018 etter å ha slått Levanger sammenlagt over to kamper. Ohi blir den store helten i oppgjøret, og Inge Andre Olsen løper over nadderud i lakksko for å motta hyllesten fra de blaa. Anført av toppscorer Mike Jensen runder Rosenborg av sesongen på utestedet downtown i Trondheim, til musikalske bidrag fra Dag Ingebrigtsen, sie gubba og Petter Wavold, og Mini underholder med pauseinnslag. I festrusen kommer det hatytringer mot Molde. Kjetil Kroksæter skriver om ukultur og grobunn for hat og forakt, og moldenserne føler seg krenket. Odd vinner cupfinalen mot Lillestrøm, og Dag Eilev Fagermo mener at seieren ikke kommer pga det tilrettelagte kampoppsettet, men på tross av kampoppsettet.

Da blir tabellen etter serierunde 30 som følger:

1. Rosenborg 
2. Odd 
3. Molde 
4. Vålerenga 
5. Brann 
6. Haugesund 
7. Strømsgodset 
8. Sogndal 
9. Sarpsborg 
10. Aafk 
11. Viking 
12. Lillestrøm 
13. Tromsø 
14. Stabæk 
15. Kristiansund 
16. Sandefjord

Vi gleder oss!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: